Статии

ХАРТИЯ срещу ТЕКСТИЛ

 

Представете си, че се намирате в стая пълна с мръсен въздух и пред устата си може да сложите един лист хартия или филтрационен текстил с един или пет слоя. Какво бихте избрали? Точно така трябва да решавате и когато избирате торбички за прахосмукачка. Прахосмукачката изсмуква праха и съответната торбичка или го поглъща, или го пропуска обратно във въздуха. Освен това прашината прахът съдържа и много домашни микрокърлежи, плесени, косми, животински косми, парченца кожа, полени – всичко, от което искаме да се отървем. Когато избирате торбички за прахосмукачки, пазите своето здраве, но и здравето на Вашата прахосмукачка, защото това, което не поглъща самата торбичка, отива направо към двигателя на прахосмукачката и има опасност да го повреди. 

Имаме навика да използваме хартиени торбички. Хората са свикнали да ги купуват и често дори не знаят, че съществуват алтернативни решения. От друга страна, нетъканият текстил има много предимства, които си заслужават Вашето внимание. Това са например:

  • По-висока степен на филтрация - 5:3 за текстила. Торбичките от нетъкан текстил могат да имат пет слоя с различни филтрационни свойства. За разлика от това хартиените торбички могат да имат най-много три слоя. 
  • По-дълъг живот на експлоатация - Текстилните торбички ще издържат и три пъти по-дълго време отколкото хартиените. 

  • По-голяма всмукателна мощност - Структурата на нетъкания текстил по-ефикасно воюува срещу запушването на порите. Благодарение на този факт прахосмукачката работи дълго време с висока мощност. Само шлифовъчният прах и пепелта са изключение. За почистване на този вид прах е подходящо да се използват хартиени торбички с по-големи пори. 

  • Устойчиви срещу влага - Дори и малко влага може да повреди една хартиена торбичка. Торбичката от нетъкан текстил обаче е водоустойчива и не се овлажнява. 

  • Анти-алергенни свойства - Благодарение на по-големия брой слоеве текстилните торбички по-добре пазят Вашия дом от микрокърлежи, плесени или животински косми. 

  • Устойчиви срещу скъсване - Остри или тежки предмети могат да повредят торбичката. Този риск намалява при текстилните торбички.

  •  По-големи са - Текстилната торбичка по-добре пасва на вътрешното пространство на прахопсмукачката. Благодарение на този факт тя разполага с по-голям капацитет. 

 

Според нас текстилът е по-добър от хартията и затова текстилните торбички са основната част на нашия сортимент.

 

 


ХАРТИЯ срещу ТЕКСТИЛ

ХАРТИЯ срещу ТЕКСТИЛ

Имаме навика да използваме хартиени торбички.

ХАРТИЯ срещу ТЕКСТИЛ

към статията
Борба с алериите

Борба с алериите

Кои алергени „отглеждаме“ в дома си


Практически съвети за борба с алергени

Борба с алериите

към статията
VACS

VACS

торбички, създадени от едно семейство

HEPA филтър

HEPA филтър

е най-съвършеният филтър за филтpиране на въздуха

HEPA филтър

към статията
Ароматизатор за прахосмукачка

Ароматизатор за прахосмукачка

Почистеният дом трябва да мирише хубаво.

Ароматизатор за прахосмукачка

към статията